Rondje Regio activiteit Rondje Regio activiteit Rondje Regio activiteit

Volendam Experience

Volendam: het mooie dorp aan het IJsselmeer waar je een keer geweest moet zijn. Met dit arrangement kom je langs de bekendste plekken van Volendam, zoals de Dijk. Als je dan toch in Volendam bent, moet er natuurlijk een foto in klederdracht worden gemaakt. Een blijvende herinnering aan een geweldige dag!

Programma

Ontvangst koffie met gebak (0,5 uur)
Jullie worden welkom geheten bij Paviljoen Smit Bokkum. Hier start de dag met koffie of thee en gebak.

Rondleiding palingrokerij, paling proeven en palingsoundmuseum (1 uur)
Smit Bokkum is een reeds 6 generaties tellend familiebedrijf. Een begrip onder liefhebbers van gerookte vis en met name gerookte paling. Al meer dan 150 jaar wordt hier van vader op zoon met de grootste toewijding vis gerookt. Als je er toch bent dan moet er natuurlijk paling worden geproefd.

In het palingsoundmuseum is 100 jaar Volendammer muziekontwikkeling in beeld gebracht. Volendammers houden zichzelf maar al te graag voor dat zij een nuchter volkje zijn: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een populair gezegde, waarachter zij zich trachten te verschuilen. Maar hoe ‘gewoon’ kun je nog zijn wanneer je als dorp een eigen unieke sound ontwikkelt, waar 40 jaar lang internationale successen mee worden geboekt? Inderdaad, dat is best gek. In het Palingsoundmuseum zie je alle grote Volendammer artiesten voorbij komen.

Consumptie & bittergarnituur (0,5 uur)
Na het palingsoundmuseum gaan jullie naar Restaurant Pieterman voor een drankje met bittergarnituur (BFW). Hier krijgen jullie uitleg over het kloten en speuren.

Kloten en speuren & foto in klederdracht (2 uur)
Een fotospeurtocht met quiz door de stad, gecombineerd met klootschieten. Absoluut lachen geblazen! Probeer ondertussen de aandacht erbij te houden, want alleen door goed naar de foto's te kijken, vinden jullie de weg door de stad! Jullie spelen in meerdere teams, waarbij het team met de minste worpen en de meeste goed beantwoorde vragen wint.

Tijdens de speurtocht gaan jullie op de Dijk op de foto in Volendammer klederdracht.

Proeverij bieren en likeuren (1 uur)
Na de speurtocht is het tijd om even lekker te ontspannen en mooi te zitten met elkaar. In een gezellige kroeg aan de haven in Volendam krijgen jullie allerlei likeuren en bieren voorgeschoteld om even lekker te proeven. We kunnen hier ook een wedstrijdelement van maken. Dan krijg je een paar glaasjes met nummers erop en moet je raden welke likeur er in het glaasje zit.

Diner (1,5 uur)
Na een borreltje is het tijd om aan te schuiven voor een lekker diner. Je kunt kiezen uit verschillende plate gerechten. Het diner is inclusief twee consumpties (BFW) per persoon.

Basis informatie

Prijs:

€ 69,50 per persoon

Regio:

Agglomeratie Amsterdam

Plaats:

Volendam

Min. aantal personen:

10

Max. aantal personen:

Cadeaubon inwisselen:

JA

mooi weer
minder mooi weer
kinderen
lunch of eten
overdag
avond

Volg Rondje Regio ook op →

Facebook Twitter

Heb je vragen over een leuk uitje, heb je hulp nodig met het samenstellen van een leuke dag, bel ons op
en wij helpen jou graag verder. Uiteraard kan je ons ook altijd vrijblijvend even bellen voor informatie.

Rondje Regio telefoonnummer