Rondje Regio activiteit Rondje Regio activiteit

Kaas maken

Een demonstratie kaas maken is leuk, maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf een kaasje te maken! Bij aankomst gaan we meteen aan de slag.

Programma

In onze kaasmakerij krijg je een demonstratie over het kaasmaken op grotere schaal. Vervolgens krijg je een eigen emmer met warme melk. We beginnen direct met een lichte voorbehandeling van de melk. Vervolgens serveren we een warme kop koffie of thee met wat lekkers in ons gemoedelijke restaurant en hebben jullie de tijd om even bij te kletsen.

Als de innerlijke mens tot rust is gekomen, gaan we verder met het echte werk. Met instructies van één van onze begeleiders leer je op ambachtelijk wijze kaasmaken. Iedere deelnemer maakt zijn eigen kaasje, dat later mee naar huis mag worden genomen. Tijdens het kaasmaken zullen wij onze uiterste best doen om je van zoveel mogelijk interessante informatie te voorzien over het proces en over ons bedrijf.
Uiteraard heb je ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. Als de kaasjes aan het eind van het proces onder de pers staan, heb je de mogelijkheid om onze boerderij te bezichtigen en kun je onze kaasjes te proeven. Wij zorgen ervoor dat je de attributen en de informatie hebt om thuis nog een nabehandeling te doen bij het kaasje. Deze workshop is goed te combineren met een heerlijke lunch, diner of kaasproeverij met wijnarrangement.

Wij werken graag op maat. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Basis informatie

Prijs:

€ 30,50 per persoon

Regio:

Agglomeratie Amsterdam

Plaats:

Katwoude, Volendam

Min. aantal personen:

10

Max. aantal personen:

20

Cadeaubon inwisselen:

JA

mooi weer
minder mooi weer
kinderen
lunch of eten
overdag
avond

Volg Rondje Regio ook op →

Facebook Twitter

Heb je vragen over een leuk uitje, heb je hulp nodig met het samenstellen van een leuke dag, bel ons op
en wij helpen jou graag verder. Uiteraard kan je ons ook altijd vrijblijvend even bellen voor informatie.

Rondje Regio telefoonnummer